Wereldreisbestemmingen en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel.com

Reizen attracties en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel.com? De London Eye biedt een ongeëvenaard uitzicht op de wereldberoemde bezienswaardigheden van het centrum van Londen vanaf de toplocatie aan de waterkant van de Theems, tegenover de Big Ben en de Houses of Parliament. Het gigantische, 443 meter hoge reuzenrad werd gebouwd om het millennium in 2000 te markeren en werd al snel een van de meest populaire betaalde attracties in het Verenigd Koninkrijk. Van middeleeuwse martelingen tot grimmige executies en beruchte koninklijke gevangenen, de Tower of London bevindt zich al lang in het centrum van de duistere geschiedenis van de stad. Gebouwd door Willem de Veroveraar in 1066, heeft het historische kasteel in de loop van zijn bestaan dienst gedaan als een koninklijke menagerie, de gevangenis van Hare Majesteit, een executieplaats, een koninklijk observatorium, een koninklijke munt en een militair pakhuis.

Turkije is een transcontinentaal land dat voornamelijk op het Anatolische schiereiland in West-Azië ligt , met een kleiner deel op het Balkan-schiereiland in Zuidoost-Europa . Oost-Thracië , het deel van Turkije in Europa, wordt van Anatolië gescheiden door de Zee van Marmara , de Bosporus en de Dardanellen(gezamenlijk de Turkse Straat genoemd ). Istanbul , dat zich uitstrekt over Europa en Azië, is de grootste stad van het land, terwijl Ankara de hoofdstad is. Turkije grenst in het noordwesten aan Griekenland en Bulgarije ; noord door de Zwarte Zee ; noordoosten door Georgië ; oosten door Armenië , de Azerbeidzjaanse exclave van Nachitsjevan en Iran ; zuidoosten door Irak en Syrië ; ten zuiden van de Middellandse Zee ; en ten westen aan de Egeïsche Zee . Ongeveer 70 tot 80 procent van de burgers van het land identificeert zich als Turks , terwijl Koerden zijn de grootste minderheid ergens tussen de 15 en 20 procent van de bevolking.

Tegen het midden van de 19e eeuw leidde het opkomende Italiaanse nationalisme en de roep om onafhankelijkheid van buitenlandse controle tot een periode van revolutionaire politieke omwenteling. Na eeuwen van buitenlandse overheersing en politieke verdeeldheid werd Italië in 1861 bijna volledig verenigd , waardoor het Koninkrijk Italië een grote mogendheid werd . Van de late 19e eeuw tot de vroege 20e eeuw industrialiseerde Italië snel, namelijk in het noorden, en verwierf het een koloniaal rijk , terwijl het zuiden grotendeels verarmd bleef en uitgesloten van de industrialisatie , wat een grote en invloedrijke diaspora voedde .Ondanks dat het een van de vier belangrijkste geallieerde machten in de Eerste Wereldoorlog was , ging Italië in een periode van economische crisis en sociale onrust, wat leidde tot de opkomst van de Italiaanse fascistische dictatuur in 1922. Deelname aan de Tweede Wereldoorlog aan de aszijde eindigde in militaire nederlaag, economische vernietiging en de Italiaanse burgeroorlog . Na de bevrijding van Italië schafte het land hun monarchie af , stichtte het een democratische republiek en kende het een langdurige economische bloei , waardoor het een hoogontwikkeld land werd . Zien meer details aan gratis reisgidsen.

Attractieparken voor kinderen? Ben jij gek! Ze zijn er voor alle leeftijden. Omdat iedereen zich weer af en toe kind wil voelen. Tijd om de beste 25 attractieparken ter wereld (volgens TripAdvisor!) op een rij te zetten. Hoe populair attractieparken zijn onder Nederlandse reizigers merken we zodra we een filmpje van een fantastische attractie op onze Facebook-pagina zetten. Mensen taggen massaal hun vrienden met wie ze er naar toe willen! Attractieparken kennen duidelijk geen leeftijdsgrens. En waarom ook? De grote attractieparken houden rekening met alle leeftijden; rustige attracties voor jonge bezoekers en duizelingwekkende loopings en vrije vallen voor de oudere bezoekers.

Normandië staat bekent om heel veel dingen, onder andere om de landingsstranden, monumenten en memorials uit de Tweede Wereldoorlog. Aan het noordelijke kustgebied van Frankrijk vind je ook de prachtige kustlijn van Étretat. Hier steken bijzondere rotsformaties van de witte kalkstenen kliffen, zoals de Porte d’Aval boog en de L’Aiguille rotspilaar, sterk af tegen het blauwe water van de Atlantische Oceaan. Étretat was dan ook een favoriete plek onder schilders uit de 19de eeuw en onder andere Claude Monet heeft de schitterende kust op doek gezet. Fontainebleau is een stad ten zuidoosten van Parijs die bekend staat om het schitterende Château de Fontainebleau. Al sinds de 12de eeuw verbleven de Franse leiders in dit paleis, waarbij er steeds stukken bijgebouwd werden. Zo vind je in het luxueuze kasteel onder andere de Turkse boudoir van Marie Antoinette en de kamers van Napoleon. Rondom het château ligt het Fôret de Fontainebleau, een groot bos waar je heerlijk kan wandelen na een bezoek aan het paleis. Boek hier je ticket of tour voor je bezoek aan het paleis op voorhand!

De Engelenburcht (Castel Sant’Angelo) is een oud Romeins fort vlakbij Vaticaanstad. De burcht werd al in de tweede eeuw na Christus gebouwd, maar kreeg de naam Engelenburcht pas in 590. Op de plek van de burcht zou de aartsengel Michael toen tot de toenmalige Paus gekomen zijn om een einde te brengen aan de pest. Later werd de burcht een verdedigingsburcht voor Vaticaanstad en er werd zelfs een tunnel gemaakt tussen het pauselijk paleis en het Castel Sant’Angelo. Vergeet ook zeker niet naar het dakterras van de burcht te klimmen, want vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over Rome. Ontdek nog meer details aan delaattravel.com.